Het werk van een audicien

Als je moeite hebt met horen, kan een bezoek aan een audicien je helpen om de juiste oplossing te vinden. Een audicien is een professional die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van gehoorproblemen. Wat is een audicien, wat zijn eigenlijk de verschillende aspecten van het werk en wat kun je verwachten tijdens een bezoek aan een audicien? Een audicien heeft een breed scala aan taken. Het belangrijkste doel van een audicien is om te bepalen of iemand gehoorproblemen heeft. Dit gebeurt meestal door middel van een gehoortest. Een gehoortest is een eenvoudige procedure waarbij de audicien de reactie van de patiënt op geluiden meet met behulp van speciale apparatuur. Als de test aangeeft dat er gehoorproblemen zijn, zal de audicien verdere tests uitvoeren om de aard en de omvang van de problemen te bepalen.

Verkopen, advies geven en aanpassen van hoortoestellen

Een van de belangrijkste taken van een audicien is het verkopen en aanpassen van hoortoestellen. Hoortoestellen zijn kleine elektronische apparaten die het geluid versterken en in sommige gevallen ruis onderdrukken. Audiciens werken samen met patiënten om het beste hoortoestel te kiezen dat past bij hun behoeften. Nadat het hoortoestel is aangeschaft, helpt de audicien bij het aanpassen van het toestel en het trainen van de patiënt om het te gebruiken. Onthoud dat audiciens niet alleen advies over de behandeling van gehoorproblemen geven, maar ook over gehoorbescherming. Mensen die in een lawaaierige omgeving werken, bijvoorbeeld in de bouw of in de fabriek, lopen een groter risico op gehoorproblemen. Audiciens kunnen advies geven over welke gehoorbescherming het beste is voor specifieke situaties. Vraag hier zeker naar.

Opleiding en vereisten voor audiciens

Om een ​​audicien te worden, moet je meestal een bachelordiploma in audiologie behalen. Zo zijn er cursussen op het gebied van akoestiek, audiologie, anatomie en fysiologie van het oor en gehoorstoornissen. Een audiologie diploma duurt meestal 4 jaar om te voltooien, maar sommige programma's bieden ook een versnelde route. Na het behalen van een diploma moeten audiciens vervolgens een licentie behalen in de staat waar ze werken. Ook volgen sommige audiciens gespecialiseerde trainingen in een bepaald gebied van audiologie. Dit kan bijvoorbeeld een training zijn in cochleaire implantaten of pediatrische audiologie. Door het volgen van gespecialiseerde trainingen kunnen audiciens hun vaardigheden en kennis op specifieke gebieden verbeteren en hun diensten

Onderhoud en reparatie van hoortoestellen

Audiciens bieden ook onderhoud en reparatie van hoortoestellen. Dit kan variëren van het schoonmaken van het hoortoestel tot het vervangen van onderdelen die versleten zijn. Het is belangrijk om jouw hoortoestel regelmatig te laten controleren om ervoor te zorgen dat het goed werkt.